Malwa
Kuchnia restauracji znana jest nie tylko miejscowym smakoszom ale także szerokiemu gronu odwiedzających gości, a to głównie za sprawą wytwornych bankietów, uroczystych kolacji przyjęć okazjonalnych czy uczt weselnych. W bogatej ofercie menu przygotowanej przez szefa kuchni obok dominującej kuchni polskiej znaleźć można także bogatą ofertę dań regionalnych oraz kilka specjałów kuchni chińskiej, czy włoskiej.
Dzisiaj restauracja znana jest ze:
- smacznego chrupiącego pstrąga,
- gulaszu horzelickiego,
- giczy cielęcej,
- golonki po beskidzku
- pysznych flaczków.
Wśród klientów uznanie zdobyły także takie specjalności i dania firmowe jak:
- Potrawa Malwa
- Jadło Drwala.
Polecane są również pieczone prosiaki oraz jagnięta, które porcjowane na oczach gości są nie lada ucztą.
Dane kontaktowe:
Malwa
Brenna, ul. Jatny 11
tel. (33) 853 64 83